itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage" data-adminbar="">

Haïtiaanse gemeenschap in NL 2010Stichting HaïtiContact is in september 2007 opgericht door Judy Aubrain, zelf Haïtiaan, opgegroeid in Nederland. Hierdoor bestaat een directe en betrokken relatie met Haïti. De drijvende krachten achter de stichting zetten zich vrijwillig in. Zij hebben als centraal doel het dagelijkse leven van de mensen aan de onderkant van de samenleving, bij voorbaat vrouwen en kinderen, te verbeteren door middel van een zelfstandig bestaan mogelijk te maken.

De oprichting van de stichting was een logisch vervolg na het organiseren van meerdere, succesvolle HaïtiContact-bijeenkomsten; een particulier initiatief dat sinds 2004 wordt georganiseerd om de Haïtianen in Nederland bij elkaar te brengen. Door de zware aardbeving op 12 januari 2010 heeft de stichting vanaf dat moment een groei doorgemaakt waardoor we, mede door de Haïtiaanse gemeenschap in Nederland, direct hulp hebben kunnen bieden aan de mensen op Haïti.
Sinds 2011 richt Stichting HaïtiContact zich op het versterken van vrouwen en kinderen door te werken aan een betere toekomst. Eén van deze projecten is Pen Aubrain, een brood bakkerijproject waarin werkgelegenheid wordt gecreëerd voor de onderkant van de samenleving en een stukje voedselschaarste wordt gedekt.
 Geef dit artikel door aan anderen:
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search